I söndags samlades vi kl 9:30 för att köra i samlad skara till Gärdslöv för att åka "Tuff-tuff tåg".
Det blev en fika tillsammans med arrangörerna innan vi körde iväg
Nu kör vi! :D
Kamilla berättade intressant fakta om trakten, byggnader som finns och fanns och om känt folk från 1500-talet fram till idag.
Även vikarierande fotograf fick vara med.
På denna kullen (bild nedan) ska det ha stått en stor mölla på 1700 talet och 1740 fick en känd släkt från danmark/tyskland den i sin ägo.1930 kom en storm som fick vingarna att skena och möllan brann ner. Mellan möllan och vägen fanns förr en liten gård ägd av Johan Frans och hans fru Lydia som hade många hönor. Ofta tog sig de ner till vägen och blev påkörda. Då fick de skamsna gå och knacka på med mössan i näven och berätta vad som hänt och ge tillbaka den döda hönan. Men istället för en avhyvling blev frun väldigt glad och sa att då fick det bli höns soppa igen. Detta är bara en av de många roliga historerna som vi fick ta del av.
Utsikt från "tuff tuff tåget"
Vid vårt nästa stopp fick vi oväntat men trevligt sällskap i form av fler mc förare, SK MC. De stannade och lyssnade på våra guiders nästa historia om sjön (bild ovan).
Utsikt från "tuff tuff tåget"
Jaktstugan har tidigare varit ett odlings land (bilder nedan)
Här har de spelat in en av de amerikanska Wallander filmerna.
Samma hus innan branden
Andra stopp på vägen runt
Efter en andra fika körde vi en runda på ca 7-8 mil mot Ystads sandskog och åt middag vid havet. Där bröt vi upp och åkte när man ville.
Skrivet av vikarierande bloggansvarig